Om mig
Min profilbild

Andreas


RSS Flöde
Facebook-trams
Hittade denna på nätet, närmare bestämt failbooking.com och garvade glasögonen av mig att jag var tvungen att dela med mig av det roliga... Så, mina herrar och damer:

2010-03-12 @ 11:14:25 Permalink Skoj skit! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smileys i inlägg
Som ni kanske sett så har jag fått in smileys i mina inlägg, även dem som är gamla som gatan.

Jag har egentligen försökt få till detta rätt länge, men mina kunskaper i javascript är tyvärr inte vad de har varit.

Så hittar jag en sida som heter bloggdesign.nu, som har skapat ett ypperligt bra litet verktyg för att få allt detta att fungera smärtfritt!

Så om ni själva är sugna på att få smileys; kolla in denna länken.

Egenligen skulle jag vilja ha paket 1, men jag testade det och då sabbades mina radavstånd och så kan jag ju inte ha det, så det blev paket 3 istället. :)
2010-03-09 @ 12:09:30 Permalink Bloggdesign/funktion Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vänskapskakan Herman
Min goda vän Catrin frågade mig på MSN om jag ville ha en del av hennes Hermankaka, och jag måste erkänna att jag var rätt snabb på att tacka ja. :)

Vänskapskakan Herman går ut på att en börjar med att göra en smet, och allt eftersom fylla på smeten och tillslut dela upp den i 5 delar, 4 ger du bort och den sista delen behåller man själv och bakar en kaka av.

En kul grej som sticker ut ur den bistra vardagen, medan hjärtat smålog och suckade samtidigt...

När du ger Herman vidare är det följande text du bifogar med honom:

Dag 1: Idag har du fått Herman. Häll över honom i en skål och förvara honom i rumstemperatur. Han ska inte ha något lock, utan täck bunken med en bakduk.
Dag 2: Herman har tråkigt. Rör 2-3 ggr under dagen.
Dag 3: Herman behöver motioneras. Samma som dag 2.
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker
Dag 5: Herman har tråkigt. Samma som dag 2
Dag 6: Herman känner sig stel. Samma som dag 2
Dag 7: Herman behöver se sig om. Samma som dag 2
Dag 8: Herman behöver träna. Samma som dag 2
Dag 9: Herman är hungrig igen. Ge honom samma som dag 4.
Dela honom därefter i fem lika stora delar och ge bort fyra delar till fyra vänner tillsammans med receptet.
Dag 10: Nu bakar du din Herman. (enligt nedan)

 

Herman-kaka
1 1/2 dl Herman-deg
2 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl olja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl hackade nötter
1 1/2 dl russin
3/4 dl smält eller flytande margarin
3/4 dl farinsocker
1 msk kanel

Glasyr:
3/4 dl margarin
1/2 dl mjölk
1/2 dl farinsocker

Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt Herman och olja, rör om. Tillsätt slutligen vetemjöl, som blandats med bakpulver, kanel, hackade nötter och russin. Rör till en jämn smet.

Häll blandningen i en väl smord och bröad form. Blanda margarin, farinsocker och kanel. Häll över smeten och ”hacka” ner med en gaffel så det blandas med övrig smet. Grädda ca 1 h. När kakan känns torr, tas den ur ugnen. Låt stå en kort stund innan den stjälps upp och får svalna på galler under formen. Rör samman glasyren i en kastrull. Sjud två minuter. Häll över kakan som dekoration.


Och idag var det dags för Herman att få sin första måltid. :D

Till vänster är Herman, och i den röda bunken till höger är hans måltid och som ni kanske ser så är det knappt att det kommer få plats. Så jag hällde över Herman i den röda och mer rymliga bunken istället så nu stormtrivs han!

Kanske låter lite nördigt eller så, men jag tycker detta var sketaskôj! Ska bara bege mig på jakt efter någon som vill ta emot en fjärdedels Herman om 6 dagar.
2010-03-08 @ 23:56:51 Permalink Dagens random Kommentarer (0) Trackbacks ()


Livet är så skört...
Jag ska börja med att ursäkta mig för den totalt värdelösa uppdateringsfrekvensen här på bloggen, men man kan säga att det har hänt (och kommer hända för den delen) en hel del saker som gjort att jag känt mig omotiverad att skriva på bloggen. Jag har hittat saker att skriva om, men inte lagt upp dem.

Men men, den viktigaste händelsen då... Min morfar har varit kass sen något år tillbaka och det har yttrat sig genom att han har haft väldigt ont i ryggen och "säckat ihop" om man säger så, men han är ju gammal nu också.

Men på måndagen den 22/2 så fick han åka in på sjukhus av lite olika orsaker och när han kom dit så tog de prover efter prover och det visade sig att hans njurar nästan slutat fungera.
Men genom att han fick dropp, dricka konstant och vätskedrivande så fick de "chockat" igång njurarna medan de fortsatte ta prover och även ett par röntgen.

Var och hälsade på honom tillsammans med min syster och hennes gubbe och man såg hur han har förfallit. Eftersom han även får morfin så var han så trött så trött, men humöret var på topp som alltid och det är guld värt i situationer som denna. Han log och skämtade hela tiden, lekte med sängen (sån där elektrisk som man kan resa ryggen på m.m.), skrattade och hade sig. Det är min morfar det!

Läkarna har haft misstanke hela tiden vad det egentligen rör sig om, och i samband med röntgen kom svaren som ingen vill höra... han har cancer - benmärgscancer för att vara mer exakt.

Hjärtat satte sig i halsen när mamma berättade för mig men vi var väl egentligen inte överraskade.

Dock så är den typen av cancer han har medicinerbar och han kommer få medicin livet ut och cancern kommer inte påverka hans livslängd. Det var väldigt skönt att höra, inte minst för mormor som är mer orolig för morfar än något annat.
Benmärgscancer angriper även skelettet (men är inte skelettcancer) och det kommer tyvärr inte repa sig, men han kommer heller inte bli sämre.

Morfar ska få cellgifter redan idag eller imorgon, och så ska han ligga kvar på sjukhuset för observation naturligtvis, men så ska han repa sig och få tillbaka orken.

Kan ju säga att det är mycket som flyger genom skallen så fort något sånt här händer... man börjar fundera på hur skört livet är och när jag fick se hur morfar förfallit från att ha haft stora muskulösa ben till att de ser ut som han har suttit i rullstol några år - de är så tunna så tunna och det är hemskt att se honom sådan.

Men han kommer repa sig som sagt om allt går enligt planerna, men min morfar är en 77årig krutgubbe så detta kommer nog gå vägen tror jag! :)

Mer information kring benmärgscancer (myelom):
Karolinska (kortfattad)
Internetmedicin (mer detaljerad)



2010-03-03 @ 09:36:27 Permalink Tänkvärt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!